MESNI ROLAT OD GOVEDINE I SVINJETINE UVIJEN U PANČETU: Punjen mocarelom koja se topi - neponovljiv gurmanski užitak

Rolat od govedine i svinjetine pun je pogodak za sve prave ljubitelje mesa.

Printscreen/YT/ Meat Recipes

Mesni rolati savršenu su za bilo koju prazničnu trpezu, a možete ih služiti kao predjelo ili samostalno jelo u svakodnevnim prilikama. Pravi ljubitelji mesa neće moći da odole rolatu od svinjetine, govedine i pančete, punjene mocarelom koja se topi u ustima. Služen uz sos od paradajza i belog luka, nijedan drugi mesni rolat neće mu biti ravan.

  • Sastojci
  • 700 g mlevene govedine
  • 300 g mlevene svinjetine
  • 4 kriške hleba
  • 50 ml mleka
  • 1 šargarepa
  • 4 pečurke
  • 2 ljutike
  • 2 čena belog luka
  • malo origana
  • malo svežeg peršuna
  • malo svežeg ruzmarina
  • 90 g tvrdog sira
  • 2 jaja
  • 3 kašičice soli
  • malo crnog bibera
  • 400 g pančete
  • 200 g mocarele
  • Za sos:
  • 1 ljutika
  • 1 čen belog luka
  • malo maslinovog ulja
  • 2 kašike paradajz sosa
  • 400 ml kuvanog paradajza
  • malo soli
  • malo crnog bibera
  • malo bosiljka
  • 1 kašičica origana

Priprema:

U posudi pomešajte rukom mlevenu govedinu i svinjetinu. Odvojte sredinu iz kriški hleba, rascepkajte je, pa u odvojenoj posudi prelijte sa mlekom. Usitnite 2 ljutike i 2 čena belog luka, pa pomešajte sa mesom. Izrendajte šargarepu, pečurke i tvrdi sir, pa dodajte u meso. Iscedite višak mleka iz hleba, pa dodajte u meso, a potom dodajte i jaja. Iseckajte i ubacite malo svežeg origana, peršuna iruzmarina. Ubacite 3 kašičice soli, crni biber, pa dobro sjedinite rukama meso, začine i povrće. Po prozirnoj foliji poređajte listove pančete, u dva reda koja se međusobno preklapaju, pa po njima rasporedite smesu sa mesom. Mocarelu isecite po dužini na 4 dela, pa je ubacite po sredini smese sa mesom i prekrijte tom smesom. Uz pomoć prozirne folije, prilepite pančetu. Koncem pričvrstite delove, pa ukrasite rolat ruzmarinom. Pecite na 180°C oko 45 minuta, zatim na 220°C još oko 15 minuta. Iseckajte ljutiku i čen belog luka, pa ga propržite na maslinovom ulju. U šerpu ubacite paradajz sos, kuvani paradajz, dobro promešajte, pa ubacite so, biber, bosiljak, origano, ponovo promešajte i sklonite sa vatre. Služite rolat uz sos kada se ohladi.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rolat od lisnatog testa  instagram/cookistwow

 Izvor: StvarUkusa