SOČNE MINI PITE SA MESOM BEZ KORA: Ispržene, pa zapečene u rerni, sok curi kad ih zagrizete

Mini pite sa mesom u najsočnijoj varijanti koju ćete probati. Razgrabiće se sa tanjira brzinom svetlosti!

Printscreen/YT/Hausgemachte Rezepte

Ljubitelji spoja testa i mesa "odlepiće" za ovim receptom. Mini pite spremaju se tako što se na testo dodaje začinjeno meso, a potom zatvara poput vrećice. Nakon prženja, sledi pečenje, a kad zagrizete - prava fantazija! Ovaj recept za pite nema kore, a punjenje je mnogo sočnije od klasične varijante.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 500 g pšeničnog brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 100-150 ml ključale vode
  • 2 kašike ulja
  • Za punjenje:
  • 800 g mlevenog mesa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 30 ml vode
  • 150 g putera

Priprema:

U posudu ubacite brašno, so i vodu. Promešajte, pa dodajte ulje. Umesite testo rukom, umotajte u prozirnu foliju, pa ostavite da odstoji 15-20 minuta. U meso ubacite so, biber, iseckan mladi luk i peršun, pa dodajte vodu. Sve dobro promešajte.Testo razmesite rukom u valjak, pa ga podelite na 5 jednakih delova. Svaki od delova razvijte oklagijom na veće krugove. Dodajte meso po sredini testa, pa zatvorite poput vrećice. Okrenite naopako pa malo razvucite oklagijom. Zagrejte malo veću količinu ulja u tiganju, pa pržite 5-7 minuta sa svake strane na laganijoj vatri. Na svaku piticu stavite po 30 g putera, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lazanje u jednoj posudi  TikTok/recipebyanne

 Izvor: StvarUkusa