KAKO SE PRAVI PUTER PILETINA: Najmekše meso po receptu poznatog kuvara

Ako volite da jedete piletinu, onda vam preporučujemo da probate recept poznatog kuvara.

Printscreen/YT/ Get Curried

Poznati kuvar, Varun Inamdar, na svom YT kanalu pokazao je kako da napravite najmekšu puter piletinu. Ovaj recept ima preko 40 miliona pregleda, a baš se jednostavno pravi. Ako želite da obradujete porodicu ručkom kao iz restorana, mi vam predlažemo da isprobate ovaj recept za piletinu. Tajna dobro ukusa se krije u različitim začinima, kao i kremastom sosu. Uživajte!

Sastojci:

  • 300 g belog mesa 
  • 1 kašika paste od belog luka
  • 1 kašika paste od đumbira (može i rendani đumbir) 
  • 1 kašika ljute crvene paprike 
  • Za sos:
  • 500 g paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 kašika paste od belog luka
  • 50 g indijskog oraha
  • 1/2 kašičice garam masale
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike slatke paprike u prahu
  • 5 kašika putera
  • 3 kašike pavlake za kuvanje 
  • 2 kašike balzamika 
  • 1,5 kašika sirćeta

Recept za najmekšu puter piletinu: 

Isecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pospite ljutom ili slatkom mlevenom paprikom, pa dodajte pastu od belog luka i đumbira. Dobro sjedinite sastojke, pa ostavite da se marinira nekih 20 minuta. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite piletinu, a onda je izvadite. U isti tiganj dodajte seckani crni luk, puter i kada luk omekša dodajte krupno sečeni paradajz i indijski orah. Sipajte malo vode i pastu od belo luka, pa posolite. Promešajte, a zatim sipajte sirće, šećer i preostale začine (garam masala i slatka paprika). Opet promešajte i poklopite, pa krčkajte nekih 15-20 minuta. Lepo sjedinite blenderom, pa dodajte puter, piletinu i pavlaku za kuvanje. Krčkajte još 5-7 minuta. 

Pročitajte i ovo: Piletina u belom vinu

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha  Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa