ZAPEČENA BORANIJA SA SLANINOM: Poznata food blogerka Milica Radović podelila recept za savršen ručak

Napravite zapečenu boraniju sa slaninom po receptu naše čuvene food blogerke Milice Radović.

Milica Radović

Svi koji vole da kuvaju i uživaju u ukusnim zalogajima, inspiraciju često nalaze na internetu, obično na društvenim mrežama. Na Instagramu možete da pronađete neka od najlepših jela, a mi predležamo da isprobate i recept za boraniju zapečenu sa slaninom naše food blogerke koja je na ovoj društvenoj mreži poznata pod nazivom zalogaj_mr. Ako volite pravu domaćinsku hranu onda je recept za boraniju pravi izbor, a super je i za početnike jer je priprema baš jednostavna. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 400 g boranije
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 2 jajeta
  • 100 ml neutralne pavlake
  • slanina

Recept za boraniju sa slaninom:

Crni luk i šargarepu iseckajte, pa propžite na ulju. Zatim dodajte boraniju i sipajte malo vode. Poklopite i dinstajte nekih 15 minuta, pa pred sam kraj dodajte mleveni beli luk u začine. Sipajte boraniju u vatrostalnu posudu, pa prelijte jajima koja ste umutili sa neutralnom pavlakom. Preko poređajte slaninu i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta.

Pročitajte i ovo: Najbolji recept za boraniju

This browser does not support the video element.

Zapečena boranija sa slaninom  Milica Radović

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pilav i domaća supa  instagram/zalogaj_mr

Izvor: StvarUkusa