Ako volite da eksprimentišete sa hranom, predlažemo vam da probate i piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu. Ova neobična kombnicija sastojaka čini jelo apsolutno neodoljivim, a koliko god delovalo kao da ove namirnice ne idu jedna sa drugom, odličan su spoj. Piletinu možete da napravite na milion načina, ali sa ananasom i paprikom u slatko-kiselom sosu je definitivno najukusnija. Poslužite za ručak sa pirinčem ili nudlama.
Sastojci:
- 300 g belog mesa
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika kukuruznog skorba
- 1 crni luk
- 1/2 žute babure
- 1/2 crvene babure
- 5 prstenova ananasa iz konzerve
- Za sos:
- 1 kašika smeđeg šećera
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika slatko-kiselog sosa
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
- 3 kašike soja sosa
- 1 čen belog luka
- vlašac
Recept za piletinu sa ananasom u slatko-kiselom sosu:
Isecite piletinu na kockice, pa posolite, pobiberite, pa pospite začinskom paprikom. Dodajte skrob i sve lepo promešajte. Ispržite meso u dubljem tiganju na malo zagrejanog ulja. Kada se meso proprži, izvadite ga iz tiganja, pa dodajte krupno sečen crni luk. Kada luk malo omekša dodajte krupno sečenu papriku, kao i ananas. U posudi pomešajte šećer, kečap, pirinčano sirće, slatko-kiseli sos, sojin sos, mleveni beli luk. Dodajte piletinu u tiganj sa voćem i povrćem, pa sipajte sos. Promešajte i pržite još par minuta. Na kraju pospite seckanim vlašcem.
Pročitajte i ovo: Pileći gulaš sa knedlama
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa