KAKO SE PRAVI GURMANSKA TEPSIJA: Krcata sočnim mesom i krompirom, a praktično se "sama sprema"

Napravite gurmansku tepsiju krcatu mesom i krompirom - recept za super ručak koji će obožavati cela porodica.

Stvar Ukusa

Inspiracije za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi najviše vole da jedu meso i krompir. Danas vam donosimo fantasitačn recept za gurmansku tepsiju krcatu sočnim mesom i krompirom, koja se praktično "sama sprema". Sve što treba da uradite jeste da sastojke poređate u zemljanu posudu, prelijete vinom i ostavite da se jelo krčka nekoliko sati. Ukus je savršen, a zbog jednostavne pripreme, uspeva i onim domaćicama koje nemaju previše kulinarskih sposobnosti. 

Sastojci: 

  • 1 crni luk
  • 6 čenova belog luka 
  • 1 kg krompira 
  • 1,5 kg mesa (kobasice, slanina, svinjska plećka, batak)
  • 4 šargarepe
  • 300 ml crvenog vina 

Recept za gurmansku tespiju sa mesom i krompirom: 

Zemljanu posudu premažite mašću, pa poređajte krupno sečen crni luk i cele čenove belog luka (očišćenog). Preko stavite meso, kao i slaninu i kobasicu, pa dobro posolite i pobiberite. Poređajte isečen krompir i šargarepu, koje ste prethodno oljuštili, a onda prelijte crvenim vinom. Poklopite i stavite u hladnu rerni i pecite na 250°C oko 15 minuta, pa smanjite temperaturu na 200°C i pecite još 4 sata. Gurmanska tepsija je spremna

Pročitajte i ovo: Seoski lonac sa mlevenim mesom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Lazanje u jednoj posudi  TikTok/recipebyanne

Izvor: StvarUkusa