Kavurma je specijalitet od životinjskih iznutrica. Pravi se od goveđih, svinjskih ili ovčijih iznutrica i začina poput luka i bibera. Ovo jelo je turskog porekla, koji su i doneli recept na ove prostore. Kavurma je postala popularna naročito na jugu Srbije, a za danas predlažemo pravit turski recept sa goveđom džigericom, paprikom i začinima.
Sastojci:
- 700 g goveđe džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 2 crvene paprike
- 2 zelene paprike
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprika
- 1 kašičica začinske slatke paprika
Turski recept za kavurmu sa paprikom:
Iseckajte crni luk, crvene i zelene paprike. Iseckajte goveđu džigericu, pa je propržite na ulju, sa obe strane dok ne promeni boju. Dodajte usitnjeno povrće, pa promešajte. Dodajte so, biber, tucanu papriku i začinsku slatku papriku. Sve začine promašajte pa krčajte kavurmu još oko 7-10 minuta na laganijoj vatri. Pročitajte i kako se pravi posna kavurma na vodi.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa