Pileća džigerica spada u jeftine namirnice od kojih se mogu spremiti ukusna jela kada imate ograničen budžet. Od pileće džigerice možete spremiti i čorbu.Ako ste ljubitelj pileće džigerice, ovaj recept morate da isprobate! Pravi se jednostavno, a ukus je bogat. Pored soja sosa, dodaje se šećer i sirće. Pileća džigerica se marinira u šeri vinu.
Sastojci:
- 450 g pileće džigerice
- 2 kašike ulja od semenki grožđa
- Za marinadu:
- 1 kašika suvog šeri vina
- prstohvat soli
- Za sos:
- 2,5 kašike kečapa
- 1,5 kašika sojinog sosa
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašika susamovog ulja
Recept za pileću džigericu u slatko-kiselom sosu:
Pileću džigericu dobro operite i očistite. Ocedite višak tečnosti, pa je izrežite na krupnije komade. Dodajte suvo šeri vino i so, pa ostavite tako da odstoji 10 minuta. U međuvremeu, u činiji pomešajte kečap, sojin sos, sirće, šećer i susamovo ulje. U tiganju zagrejte ulje na većoj temperaturi, pa propržite pileću džigericu oko 4 minuta. Sipajte sos, pa pržite pilećudžigericu još 30 sekundi. Predlažemo da isprobate pileću džigericu sa jajima i mocarelom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.