PILEĆA DŽIGERICA U SLATKO-KISELOM SOSU: Meso se marinira u vinu, ukus prvoklasan

Za današnji ručak predlažemo pileću džigericu u slatko-kiselom sosu. Od starinskog jela napravite prvoklasni užitak!

Shutterstock

Pileća džigerica spada u jeftine namirnice od kojih se mogu spremiti ukusna jela kada imate ograničen budžet. Od pileće džigerice možete spremiti i čorbu.Ako ste ljubitelj pileće džigerice, ovaj recept morate da isprobate! Pravi se jednostavno, a ukus je bogat. Pored soja sosa, dodaje se šećer i sirće. Pileća džigerica se marinira u šeri vinu

Sastojci:

  • 450 g pileće džigerice
  • 2 kašike ulja od semenki grožđa
  • Za marinadu:
  • 1 kašika suvog šeri vina
  • prstohvat soli
  • Za sos:
  • 2,5 kašike kečapa
  • 1,5 kašika sojinog sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika susamovog ulja

Recept za pileću džigericu u slatko-kiselom sosu:

Pileću džigericu dobro operite i očistite. Ocedite višak tečnosti, pa je izrežite na krupnije komade. Dodajte suvo šeri vino i so, pa ostavite tako da odstoji 10 minuta. U međuvremeu, u činiji pomešajte kečap, sojin sos, sirće, šećer i susamovo ulje. U tiganju zagrejte ulje na većoj temperaturi, pa propržite pileću džigericu oko 4 minuta. Sipajte sos, pa pržite pilećudžigericu još 30 sekundi. Predlažemo da isprobate pileću džigericu sa jajima i mocarelom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako se sprema rolovana piletina?  Kurir

 Izvor: StvarUkusa/J.K.