MESNI ROLAT SA SECKANIM ORASIMA: Zapečen u paradajz sosu sa aromatičnim začinima

Mesni rolat sa seckanim orasima osovjiće vas na pvi zalogaj. Krčka se u sosu sa aromatilnim začinima.

Printscreen/YT/Cooking Delights

Mesni rolatiodličan izbor za prazničnu trpezu ili porodični ručak. Za prave gurmane najbolji je mesni rolat od govedine i svinjetine uvijen u pančetu. Pripremili smo još jedan vrhunski recept - mesni rolat sa orasima. U smesu za rolat i sos idu aromatični začini. Pun ukus za čistu desetku!

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 100 g oraha
  • 3 veća čena belog luka
  • 1,5 kašičica soli
  • 1,5 kašičica belog luka u prahu
  • 1,5 kašičica kurkume
  • 1,5 kašičica začinske slatke paprike
  • 1,5 kašičica majčine dušice
  • 1,5 kašičica bibera
  • 1 kašika peršuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika seckan žutike
  • 60 ml ulja
  • Za sos:
  • 2 kašike paste paradajz sosa
  • 1/4 glavice crnog luka
  • 1,5 kašičica majčine dušice
  • 1,5 kašičica začinske slatke paprike
  • 1,5 kašičica soli
  • 300 ml vode

Recept za mesni rolat sa seckanim orasima:

U blender ubacite isečen crni luk i mleveno meso, beli luk, a potom začine - so, beli luk u prahu, kurkumu, začinsku slatku papriku, majčinu dušicu i biber. Blendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu za mesni rolat. Iseckajte orahe ne krupnije komadiće. Meso stavite na razvučenu prozirnu foliju, pa rukama ga oblikujte najpre u valjak, pa u oblik približan pravougaoniku. Pospite seckanim peršunom, seckanim orasima i seckanom žutikom. Pažljivo urolajte uz pomoć prozirne folije, pa ostavite mesni rolat umotan u tu foliju u frižideru oko 1 sat. U međuvremenu, u šerpu sipajte ulje (40ml), pa kad se zagreje dodajte paradajz sos. Prodinstajte iseckan crni luk, pa i njega ubacite u paradajz sos. Ubacite začine - so, majčinu dušicu i začinsku slatku papriku. Promešajte, pa sipajte vodu. Promešajte, pa ostavite da provri. U vatrostalnoj posudi zagrejte 20 ml ulja, pa prebacite mesni rolat i pecite sa svake strane dok ne počne da menja boju. Kutlačom sipajte sos, pa pokrijte tiganj alu folijom. Izbušite alu foliju nožem po ivicama, pa ubacite mesni rolat u rernu. Pecite na 180°C oko 1 sat. Secite i služite. Preporučujemo i mesni rolat sa aromatičnim začinima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu   Kurir televizija

 Izvor: StvarUkusa/J.K.