Belo meso nije mnogo skupo, a može da se priprema na najrazličitije načine. Pohovano je najpopularnije i vole ga i mlađi i stariji, a mi vam donosimo recept za belo meso punjeno sirom i pavlakom koje se peče u rerni pola sata. Možete da ga poslužite za večeru, a toliko je ukusno da kada jednom probate stalno ćete praviti.
- Sastojci:
- 180 g tvrdog sira
- 1 čen belog luka
- 1 kašika pavlake
- peršun
- 1 paradajz
- 500 g pilećeg filea
Priprema:
Sir izrendajte, pa pomešajte sa mlevenim belim lukom, seckanim peršunom, pavlakom i dobro sjedinite. Meso presecite po sredini, ali ne do kraja, pa otvorite. Posolite i pobiberite, pa sipajte smesu sa sirom po sredini. Zatvorite meso. Pek papir malo nauljite, pa presavijte. Stavite meso na sredinu i papir podignite na gore i zatvorite ivice. Treba da napravite kao brodić. Stavite u pleh i meso pospite rendanim sirom. Poređajte preko paradajz, pa pospite još malo sira. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE