POHOVANI HLEB PUNJEN PILETINOM: Sitni zalogaji za kojima luduje preko milion ljudi - super su za večeru (VIDEO)

Napravite džepove od pohovanog hleba, a onda napunite ih pikantnom piletinom i povrćem. Ovaj recept će oduševiti sve gurmane.

Printscreen/YT/ Samina Food Story

Ako vam dolaze gosti ili želite najmlađe, ali i one starije da iznenadite ukusnim jelom predlažemo da napravite pohovani hleb punjen piletinom. Ovo izvrsno jelo će vam se dopasti na prvi zalogaj, a priprema je vrlo jednostavna. Ovi zanimljivi sitni zalogaji sa piletinom su odličan predlog i kao predjelo, pogotovo za slavu. 

  • Sastojci: 
  • 1 čen belog luka
  • 300 g belog mesa
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 1/2 kašičice kumina 
  • 1/2 crnog luka  
  • 1/2 paprike 
  • 1 paradajz 
  • 1 kriška tvrdog ili topljenog sira 
  • 3-4 tosta hleba 
  • 2 jajeta 
  • prezle 
  • Za preliv: 
  • 4 kašike majoneza 
  • 2 kašike kečapa 
  • 1 kašika čili sosa 
  • 1/2 soka od limuna

Priprema:
Na ulju propržite mleveni beli luk nekih 20 sekundi, pa dodajte belo meso isecečno na kockice. Začinite tucanom i slatkom paprikom, kuminom i posolite. Kratko propržite, pa sipajte vodu i poklopite. Dinstajte nekih 10 minuta. Dodajte crni luk isečen na rebarca, kao i papriku isečenu na trake i promešajte. Paradajzu sklonite semenke, pa isecite na trake, a onda dodajte u smesu. Zatim dodajte i sir i promešajte, pa krčkajte dok se sir ne istopi. Tost hlebu isecite ivice, pa ga uzmite neki kalup u obliku kruga i isecite oblike. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ispohujte, a zatim presecite na pola. Unutrašnjost premažite majonezom, pa napunite nadevom od piletine. Možete da napravite i preliv tako što ćete pomešati majonez, kečap, sok od limuna, biber, so i čili sos. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Lepeza patlidžan  Instagram/cooking__diaries_

Izvor: Stvar ukusa