Slavski oval sa predjelom je uvek pun raznih đakonija od rolata, pita, kiflica, preko salata do slanih kuglica. Ovi slani mini zalogaji su odlični za posluženje jer se pojedu u jednom zalogaju i svako će uzeti da proba. Zato oni prvi nestaju sa ovala i uvek se traži repete.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 150 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
- so, mirođija, začin za piletinu
- 120 g majoneza
- 1 kašika ulja
- Za serviranje:
- 100 g pečenog kikirikija
- masline
- perca praziluka
Priprema:
Piletinu stavite u činiju, prelijte uljem pa pospite solju i začinom za piletinu, promešajte i ostavite pola sata da se marinira. Potom meso ispržite u tiganju. Kikiriki sameljite, sir izrendajte, a mirođiju iseckajte sitno. U činiji pomešajte seckanu piletinu na sitno, mirođiju i rendani sir. Dodajte majonez i izgnječen beli luk pa sve pomešajte. Od dobijene smese formirajte kuglice pa svaku uvaljajte u mleveni kikiriki. Crne masline podelite na pola pa u svaki prorez stavite perca praziluka i zakačite na vrh kuglice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem