Predjelo na slavi koje prvo nestaje sa stola.

Slavski oval sa predjelom je uvek pun raznih đakonija od rolata, pita, kiflica, preko salata do slanih kuglica. Ovi slani mini zalogaji su odlični za posluženje jer se pojedu u jednom zalogaju i svako će uzeti da proba. Zato oni prvi nestaju sa ovala i uvek se traži repete.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 150 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
- so, mirođija, začin za piletinu
- 120 g majoneza
- 1 kašika ulja
- Za serviranje:
- 100 g pečenog kikirikija
- masline
- perca praziluka
Priprema:
Piletinu stavite u činiju, prelijte uljem pa pospite solju i začinom za piletinu, promešajte i ostavite pola sata da se marinira. Potom meso ispržite u tiganju. Kikiriki sameljite, sir izrendajte, a mirođiju iseckajte sitno. U činiji pomešajte seckanu piletinu na sitno, mirođiju i rendani sir. Dodajte majonez i izgnječen beli luk pa sve pomešajte. Od dobijene smese formirajte kuglice pa svaku uvaljajte u mleveni kikiriki. Crne masline podelite na pola pa u svaki prorez stavite perca praziluka i zakačite na vrh kuglice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.