Slavski oval sa predjelom je uvek pun raznih đakonija od rolata, pita, kiflica, preko salata do slanih kuglica. Ovi slani mini zalogaji su odlični za posluženje jer se pojedu u jednom zalogaju i svako će uzeti da proba. Zato oni prvi nestaju sa ovala i uvek se traži repete.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 150 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
- so, mirođija, začin za piletinu
- 120 g majoneza
- 1 kašika ulja
- Za serviranje:
- 100 g pečenog kikirikija
- masline
- perca praziluka
Priprema:
Piletinu stavite u činiju, prelijte uljem pa pospite solju i začinom za piletinu, promešajte i ostavite pola sata da se marinira. Potom meso ispržite u tiganju. Kikiriki sameljite, sir izrendajte, a mirođiju iseckajte sitno. U činiji pomešajte seckanu piletinu na sitno, mirođiju i rendani sir. Dodajte majonez i izgnječen beli luk pa sve pomešajte. Od dobijene smese formirajte kuglice pa svaku uvaljajte u mleveni kikiriki. Crne masline podelite na pola pa u svaki prorez stavite perca praziluka i zakačite na vrh kuglice.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus