Slavski oval sa predjelom je uvek pun raznih đakonija od rolata, pita, kiflica, preko salata do slanih kuglica. Ovi slani mini zalogaji su odlični za posluženje jer se pojedu u jednom zalogaju i svako će uzeti da proba. Zato oni prvi nestaju sa ovala i uvek se traži repete.

  • Sastojci:
  • 400 g pilećeg filea
  • 150 g tvrdog sira
  • 2 čena belog luka
  • so, mirođija, začin za piletinu
  • 120 g majoneza
  • 1 kašika ulja
  • Za serviranje:
  • 100 g pečenog kikirikija
  • masline 
  • perca praziluka

Priprema:

Piletinu stavite u činiju, prelijte uljem pa pospite solju i začinom za piletinu, promešajte i ostavite pola sata da se marinira. Potom meso ispržite u tiganju. Kikiriki sameljite, sir izrendajte, a mirođiju iseckajte sitno. U činiji pomešajte seckanu piletinu na sitno, mirođiju i rendani sir. Dodajte majonez i izgnječen beli luk pa sve pomešajte. Od dobijene smese formirajte kuglice pa svaku uvaljajte u mleveni kikiriki. Crne masline podelite na pola pa u svaki prorez stavite perca praziluka i zakačite na vrh kuglice.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE