JELO SA SLANINOM I PIRINČEM: Zapečeno sa sirom, perfektna kombinacija omiljenih namirnica

Predlažemo vrhunsko jelo sa slaninom i pirinčem za večeru. Zapečeno sa sirom predstavlja najbolju kombinaciju ukusa.

Printscreen/YT/ Einfach und lecker

Kada nemate ideju šta biste mogli da spremate, ovo jelo je odlična opcija. Sprema se sa omiljenom srpskom namirnicom - slaninom. U recept ide i pirinač koji savršeno balansira jake ukuse. Ovojelovrlo je zasitno i perfektnog ukusa! Dodaje se i tvrdi i sir u listićima. Priprema ovog jela sa slaninom i sirom nije komplikovana.

Sastojci:

  • 300 g pirinča
  • 1 kašičica soli
  • 200 g slanine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 jaja
  • 100 g tvrdog sira
  • 8 listova sira

Recept za jelo sa slaninom i pirinčem:

Operite pirinač, pa prebacite u šerpu. Dodajte so, pa skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Iseckajte slaninu, pa je propržite oko 5 minuta na srednjoj vatri. Iseckajte crveni luk, pa ga ubacite u tiganj sa slaninom. Promešajte, pa dinstajte još nekih 5 minuta. Umutite jaja, pa njima prelijte skuvan i proceđen pirinač. Promešajte pirinač i jaja. Izrendajte tvrdi sir (odvojite manji deo za posipanje), pa ga promešajte dobro sa pirinčem. Potom polovinu mešavine pirinča, jaja i sira stavite u podmazan tiganj i rasporedite po krugu. Uključite srednje nižu temperaturu, a na vrh jela stavite 4 sira u listićima. Rasporedite slaninu preko, pa dodajte još 4 sira u listićima. Preko stavite drugu polovinu pirinča. Poklopite tiganj i ostavite da se jelo sa slaninom i pirinčem prži oko 10 minuta na laganijoj vatri. Skinite poklopac, stavite pek papir preko, okrenite pomoću njega jelo, pa pržite drugu stranu još 5-7 minuta. Pospite jelo sa slaninom i pirinčem odvojenim sirom, ponovo poklopite jelo, pa pržite dok se sir ne istopi. Preporučujemo i prženi krompir sa slaninom i sirom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Grčka pita sa sirom i spanaćem   Instagram/gayanefood

 Izvor: StvarUkusa