Ko još može da odoli slanim rolnicama sa sočnim nadevima? Podjednako su očaravajućeg ukusa u slanoj ilislatkoj varijanta, recimo sa kokosom i orasima. Ako vam je ovog vikenda ponestalo ideja šta možete spremiti, mi predlažemo sjajne rolnice od lisnatog testa. U nadev idu seckne paprike i čedar sir. Ove namirnice mešaju se sa krompir pireom.
Sastojci:
- 4 krompira
- 2 paprike
- 400 g lisnatog testa
- 80 g tvrdog sira
- 30 g putera
- so po ukusu
- biber po ukusu
- Za premaz:
- 1 jaje
Recept za rolnice od lisnatog testa sa paprikama:
Ogulite i operite krompir, a potom ga iseckajte na kockice. Stavite ga u šerpu i prelijte vodom, a potom dodajte soli po ukusu. Ostavite da provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte dokne omekša. Iseckajte crni luk, pa zagrejte malo ulja u tiganju i prodisntajte oko 3 minuta. Očistite unutrašnjost paprika, pa ih iseckajte. Dodajte ih u tiganj sa crnim lukom, pobiberite, promešajte i dinstajte nekoliko minuta uz mešanje. Krompir procedite i dodajte puter. Napravite pire gnječilicom, a tvrdi sir izrendajte. U krompir pire ubacite dinstano povrće i promešajte. Lisnato testo stavite na pek papir, pa rasporedite fil sa pireom i paprikama. Pospite tvrdim sirom, pa pažljivo urolajte. Isecite rolnice, pa ih poređajte po plehu obloženom pek papirom. Umutite jaje, pa premažite rolnice. Pecite ih na 180°C oko 30 minuta. Predlažemo i rolnice sa nadevom od jaja i luka.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa