Sarme od kiselog kupusa su najpopularnije srpsko jelo, a leti ih menjaju sarmice od zelja, a možete da probate i sarmice od tikvica. Ali, isprobajte i verziju bez mesa, a to su sarme od blitve punjene pire krompirom, pa zapečene u rerni sa paradajz sosom i sirom. Neodoljivo i lagano jelo će vas oduševiti već na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 550 g blitve
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 400 g pelata
- 30 g putera
- 100 ml mleka
- 1 jaje
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Krompir skuvajte, a blitvu malo očistite, pa blnaširajte. Krompir ispasirajte, pa dodajte puter, mleko i jaje. Dobro sjedinite. Crni luk iseckajte i propžite, a zatim dodajte i mleveni beli luk. Sipajte pelat i ostavite da se kuva oko 5 minuta na laganoj temepraturi. Sipajte kašiku do dve pire krompira i urolajte blitvu. Ređajte u tepsiju. Prelijte paradajz sosom i pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE