Predlažemo da patlidžan napunite makaronama i zapečete u rerni. Preukusan ručak koji uspeva svima, a ljubitelji ovog povrća će se posebno oduševiti. Odlična kombinacija namirnica zadvoljiće sva čula, a neće potrošiti puno vremena na pripremu. Poslužite samo sa salatom, a ovo jelo je i super predlog ako organizujete zabavu.
Sastojci:
Za bujon:
- peršun
- 1/2 crnog luka
- 1 čen belog luka
Još:
- 170 ml gustog paradajz sosa
- 1 čen belog luka
- 170 g makarona
- 1 patlidžan
- 60 g parmezana
- 70 g tvrdog sira
- čeri paradajz
Priprema:
U šerpu sipajte litar vode, pa dodajte pola luka i ceo čen belog luka, kao i peršun. Ništa nemojte da seckate i ostavite da proključa. Na malo maslinovog ulja propržite beli luk isečen na pola, pa dodajte paradajz sos i 2 kutlače bujona. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Dodajte makarone i kuvajte nekih 12 minuta. Patlidžan isecite na pola, po dužini, a zatim "meso" isecite na kocikice (ne do kraja). Poslite i prelijte maslinovim ulje, pa stavite ("meso okrenuto na dole) u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. Zatim u makarone dodajte parmezan i peršun i promešajte. Pritisnite "meso" patlidžana viljuškom ka unutra i napunite makaronama. Zatim pospite kockicama sira i parmezanom i vratite u rernu na 15-20 minuta. Preko poređajte seckan čeri paradajz.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE