Ako ste ljubitelj pohovane piletine, onda će vas ovaj recept sigurno oduševiti. Hrskavi i savršeno začinjeni pileći štapići koji nisu prženi u dubokom ulju, već u rerni, daleko su zdravija varijanta. Možete da se igrate ukusima i da dodajte začine po želji, a poslužite ih uz domaći kečap ili neki drugi umak.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 160 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica bibera
- (dodajte začine po ukusu)
Priprema:
Piletinu isecite na trakice debljine oko jedan centimetar. U dubljoj činiji pomešajte mleko sa svim začinima, stavite piletinu i sve dobro izmešajte, da se meso lepo sa svih strana marinira. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru na dva sata. U tanjiru pomešajte brašno i prezle, pa štapiće dobro uvaljate u ovu smesu, da se lepo oblože. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus