Ako ste ljubitelj pohovane piletine, onda će vas ovaj recept sigurno oduševiti. Hrskavi i savršeno začinjeni pileći štapići koji nisu prženi u dubokom ulju, već u rerni, daleko su zdravija varijanta. Možete da se igrate ukusima i da dodajte začine po želji, a poslužite ih uz domaći kečap ili neki drugi umak.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 160 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica bibera
- (dodajte začine po ukusu)
Priprema:
Piletinu isecite na trakice debljine oko jedan centimetar. U dubljoj činiji pomešajte mleko sa svim začinima, stavite piletinu i sve dobro izmešajte, da se meso lepo sa svih strana marinira. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru na dva sata. U tanjiru pomešajte brašno i prezle, pa štapiće dobro uvaljate u ovu smesu, da se lepo oblože. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem