Zapečene tikvice sa 3 vrste luka su savršen predlog za letnji ručak bez mesa. Za manje od pola sata na stolu je ručak koji će se svima dopasti. Ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam ovaj ručak uspeo iz prvog pokušaja. Samo poređajte tikvice u tepsiju, prelijte smesom sa jajima i pecite tačno 20 minuta. Različite vrste luka i sveži začini ovom jelu daju poseban šmek.
Sastojci:
- 3 srednje tikvice
- 150 g tvrdog sira
- 2 čena belog luka
- 2 kašike parmezana
- 3 mlada luka
- 2 jajeta
- malo vlašca
- peršun
- bosiljak
- 100 ml pavlake za kuvanje
- muskatni oraščić
Priprema:
Tikvice oljuštite i isecite na trake po dužini i posolite. Ostavite 10-ak minuta. Iseckajte mladi i beli luk, vlašac, peršun, bosiljak, a tvrdi sir izrendajte. Povrće i začine dodajte u jaja koja ste prethodno umutili sa pavlakom za kuvanje. Lepo sjedinite. Tepsiju malo nauljite, pa poređajte tikvice koje ste prethodno ocedili. Prelijte smesom od jaja i narendajte muskatni oraščić. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta, pa pospite parmezanom i pecite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE