Jednostavan i brz način da napravite preukusne pohovane tikvice podelila je sa nama čitateljka Vesna Pavlović. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite nešto brzo, a ukusno i hranljivo.
Zato, iskoristite sezonu tikvica i napravite sjajna jela od ovog povrća.
Sastojci:
- 2 mlade tikvice
- so, suvi začin
- prezle
- brašno
- 3 jajeta
- ulje
Priprema:
Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Posoliti i sačekati da malo puste vodu. Brašno i prezle (pomešane sa suvim začinom) sipati u dve različite posude. U zasebnoj činiji umutiti jaja.
Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezlu.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati ih na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće, pa ih poslužiti.
Recept poslala Vesna Pavlović
*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE