VESNIN RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Lagan ručak za svačiji džep, a prave se očas posla

Najlakši način pohovanja tikvica je pred vama.

Vesna Pavlović

Jednostavan i brz način da napravite preukusne pohovane tikvice podelila je sa nama čitateljka Vesna Pavlović. Spremljene na ovaj način su idealne kada želite nešto brzo, a ukusno i hranljivo. 

Zato, iskoristite sezonu tikvica i napravite sjajna jela od ovog povrća.

Sastojci:

  • 2 mlade tikvice
  • so, suvi začin
  • prezle
  • brašno
  • 3 jajeta
  • ulje

Priprema:

Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove. Posoliti i sačekati da malo puste vodu. Brašno i prezle (pomešane sa suvim začinom) sipati u dve različite posude. U zasebnoj činiji umutiti jaja.

Kolutove tikvica uvaljati prvo u brašno, zatim ih provući kroz ulupana jaja i na kraju ih uvaljati u prezlu.
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati ih na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće, pa ih poslužiti.

Recept poslala Vesna Pavlović

*KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE