ZA 20 MINUTA NAPRAVITE PICU: Hrskava korica od lisnatog testa, a što je najbolje sve se sprema u tiganju (VIDEO)

Brza pica iz tiganja osvaja ukusom, ali i lakoćom pripreme.

Printscreen/Instagram/Cookistwow

Bilo da se radi o doručku, ručku ili večeri, sa picom nikad nećete pogrešiti,a ovaj brzi recept iz tiganja posebno će vas oduševiti. Sve je gotovo za manje od pola sata, nema mešenja testa, a biće savršeno hrskava i ukusna. Vi možete da dodate sastojke po želji i da se igrate ukusima. Napravite kompletnu picu u tiganju i uživajte uz omiljeni film ili druženje sa prijateljima. 

Sastojci:

  • polovina lisnatog testa
  • 400 ml pasiranog paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • 1 kašičica origana
  • malo maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Testo malo razvucite na papiru za pečenje i napravite krug, pa savijte ivice prema unutra i napravite rubove. Prebacite testo na tiganj, sa sve papirom. Pokrijte poklopcem i pecite podlogu na laganoj vatri 10 minuta. U međuvremenu paradajz sos začinite solju, biberom, origanom i maslinovim uljem. Okrenite testo, premažite ga pripremljenim paradajz sosom, poređajte sir isečen na kockice, vratite poklopac i nastavite da pečete još 10 minuta. Kada je pica gotova pospite je sa još malo origana, secite na parčice i služite. Po želji je prelijte sa još malo maslinovog ulja.

This browser does not support the video element.

recept za brzu picu iz tiganja  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE