PRŽENI KROMPIR SA SLANINICOM: Jedan dodatni korak pre stavljanja u tiganj učiniće ga hrskavim i zlatnim spolja (VIDEO)

Jednostavan prilog sa krompirima koji će svi voleti.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Kromir je omiljeni prilog mnogima. Može se pripremati na bezbroj načina, ali je nekako najzastupljeniji ovaj prženi iz tiganja. Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno. Da bi bio ukusniji i imao meku unutrašnjost, a hrskavu i žutu koricu obavezno ga pre prženja skuvajte. Kad jednom probate, verovatno više nećete menjati način na koji spremate ovo jelo! 

  • Sastojci:
  • 5 krompira
  • maslinovo ulje
  • 50 g putera
  • so, biber
  • 250 g slanine
  • ruzmarin

Priprema:

U šerpu punu vode stavite oljušten krompir i kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Prebacite krompire u vodu sa kockicama leda na nekoliko minuta, a zatim ih izvadite iz vode. Krompir isecite na sitno i prebacite u tiganj sa maslinovim uljem. Dodajte komadiće putera preko i pržite nekoliko minuta. Začinite solju i biberom. Slaninu poređajte i pržite dok krompir ne porumeni, a slanina postane hrskava. Na kraju dodajte ruzmarin i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE