ZAPEČENE PUNJENE PALAČINKE: Nafilujte ih mlevenim mesom, pavlakom i sirom - gurmanluk u kom ćete uživati (VIDEO)

Napravite zapečene punjene palačinke po jednostavnom receptu.

Printscreen/Youtube/FooDee

Palačinke se obično prave i jedu slatke, ali sada isprobajte slanu varijantu čije se testo pravi samo od jaja. Ove takozvane omlet palačinke nafilujte mlevenim mesom po izboru, sirom i pavlakom pa zapecite. Biće brzo gotove, a ukusu nećete odoleti. Nakon što probate slane palačinke zaboravićete na slatke.

  • Sastojci:
  • 5 jaja
  • 500 g piletine
  • 1 crni luk
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike pavlake
  • Začini po ukusu
  • 100 g kačkavalja
  • so, biber
  • malo maslaca
  • ulje

Priprema:

Najpre napravite palačinke sa jajima. Razbijte jedno jaje, posolite, umutite i sipajte u tiganj. Pržite dok ne porumeni, okrenite. Ispecite 5 palačinki. Crni luk sitno iseckati i propržiti na mešavini putera i ulja. Dodajte prženi luk u meso pa sve zajedno izmiksajte u blenderu. Dodajte so i mleveni biber. Pomešajte pavlaku sa majonezom. Dodajte začine po ukusu.  1/5 mlevenog mesa rasporedite preko palačinke. Prelijte sosom. Stavite komad sira. Umotajte u rolnu. Tako sa svim palačinkama uradite. Poređajte ih u pleh i pecite 20-25 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE