POHOVANI KROMPIR SA SIROM I ŠUNKOM: Od najomiljenijeg priloga napravite savršeno jelo (VIDEO)

Najbolji način da iskoristite pire krompir jeste da ga napunite sirom i šunkom, a onda i ispohujete.

Printscreen/YT/Dans La Cuisine De Sou

Pire krompir ste mnogo puta jeli kao prilog i postoji hiljadu caka kako da ga napravite da bude savršen. Predlažemo vam da probate da napravite ukusno jelo od pire krompira punjeno sirom i šunkom, a onda i pohovano. Ne postoji ništa lepše, a nije teško da se napravi. Unutra je mekano, a spolja krckavo i zato je pravi užitak. Možete da služite i gostima, ali i kao večeru ili doručak.

  • Sastojci:
  • 800 g krompira 
  • malo peršuna 
  • 2 kašike skroba 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta 
  • brašno 
  • prezle 

Priprema:
Krompir oljuštite, iseckajte, pa skuvajte. Procedite i ispasirajte. Dodajte seckani peršun, skrob i rendani sir. Posolite, pobiberite i sjedinite. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 15 minuta. Kašikom vadite smesu, pa malo rukama oblikujte, preko stavite parče sira i šunke i zatvorite sa još malo pire krompira i lepo rukama oblikujte pitu. Uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a zatim u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE