LAŽNI KIŠ LOREN SA POVRĆEM: Vrlo jednostavna priprema koju mogu da savladaju i početnici u kuhinji

Nikad lakše napravite lažni kiš loren od jeftinih sastojaka, kao što su povrće i jaja.

Vanja Ostojić

Ako niste vešti u kuhinji ne morate da brinete jer za ovaj recept vam nije potrebno preterano kulinarsko znanje. Sve što treba da uradite jeste da iseckate povrće i kada se zapeče da prelijte jajima koja ste pomešali sa brašnom. Vratite da se ispeče do kraja i lažni kiš loren je gotov. Sastojci su jeftini i za nekih 300 dinara napravićete savršenu večeru za porodicu. 

  • Sastojci: 
  • 1 veća tikvica 
  • 2 crvene paprike 
  • 2 šargarepe 
  • 2 čena belog luka 
  • 3 jajeta
  • 2 kašike brašna  

Priprema:
Isecite šargarepu, tikvicu, paprike i beli luk, pa stavite u pleh obložen pek papirom. Začinite po želji. Pecite na 200°C oko 20 minuta, a za to vreme umutite jaja koja ste posolili i dodajte 2 kašike brašna. Dobro sjedinite, a zatim prelijte preko povrća i pecite još nekih 10-15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE