Bukovače su vrsta jestivih gljiva. Prvi put su uzgajane u Nemačkoj, a danas se gaje širom sveta. Bukovače se koriste samo termički obrađene ili sušene. Blagog su ukusa. Najčešće se koriste pohovane, spremljene na žaru, kao dodatak supi. U nastavku pogledajte jedan od načina kako da ih pripremite.
- Sastojci:
- 8 bukovača
- 2 jajeta
- so, peršun
- 120 ml mleka
- 70 g brašna
- 50 g parmezana
- 150 g prezli
- ulje za prženje
Priprema:
U činiji umutite jaja, začinite ih solju. Dodajte mleko i brašno i sve dobro izmešajte. Posebno pomešajte prezle, parmezan i peršun da pripremite smesu za premazivanje. Svaku pečurku prvo umočite u mešavinu jaja, a zatim je premažite mešavinom prezli. Pržite ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE