Pečeni krompir iz rerne mnogima je omiljeni prilog, a pripremljen po ovom receptu toliko je dobar da može da se jede sam. Sada kod kuće, uz par jednostavnih koraka možete da napravite krompir bolji nego iz restorana. Na umeću bi vam pozavideli i iskusni kuvari, a priprema je baš laka.
- Sastojci:
- 70 g putera rastopljenog
- 4 kašike parmezana
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- so i biber po ukusu
- 7-8 srednjih krompira
Priprema:
Krompir očistite i isecite na pola. Na plehu pomešajte rastopljeni puter, parmezan, beli luk u prahu, so i biber. Ravnomerno rasporedite smesu putera i sira na pleh i sloj krompira sa presečenom stranom na dole. Premažite krompir sa malo putera i pospite još parmezana. Pecite 20-25 minuta na 210°C.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE