Ukoliko ste mislili da se bešamel sos koristi samo za lazanje ili grčku musaku, prevarili ste se. Ovaj beli sos je odličan i za paprike. Ovako pripremljene paprike odlične su za doručak, večeru ili kao predjelo za druženje kada vam dođu prijatelji. Obavezno ih poslužite sa malo hrskavog hleba biće još lepše.
- Sastojci:
- 10-15 zelenih uskih paprika (možete koristiti i paprike po izboru)
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 šolja mleka
- na vrh kašičice soli
- 1 kockica putera
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Paprike isecite na manje komade i propržite na ulju. Dodajte potom kašiku brašna, malo promešajte pa sipajte mleko, posolite i konstantno mešajte. U posebnoj posudi otopite puter i dodjte mlevenu papriku. Tom mešavinom prelijte paprike.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE