Kremaste salate su odlično posluženje za slave, rođendane i praznike, ali ih možete jesti i sa parčetom hleba, ili uz kiflice. Recept za domaću pileću salatu koji vam donosimo u nastavku je toliko kremast da ćeta ga mazati na hleb i jesti kao sendvič. Tajna je u sosu koji sadrži i majonez i pavlaku, ali i u tome kako seckate meso.
Sastojci:
- 500 g kuvanog pilećeg mesa
- 1 stabljika celera, sitno iseckana
- 1 stabljika zelenog luka, sitno iseckana
- 80 g oraha, grubo iseckanih
- 3 kašike sitno iseckanih kiselih krastavaca
- 1 kašika sitno seckane mirođije
- Sos:
- 135 g majoneza
- 135 g kisele pavlake
- 2 kašičice senfa
- 1 1/2 kašike limunovog soka
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 3/4 kašičice kuhinjske soli
- 1/4 kašičice bibera
- Još:
- puter, za mazanje na hleb
- 20 kriški belog tost hleba
Priprema:
Piletinu iseckajte što sitnije možete, ili je izblendajte. Pomešajte sastojke za sos u činiji. Prelijte piletinu sosom. Dodajte celer, praziluk. orahe, kisele krastavce i mirođiju. Mešajte dok se ne sjedini. Namažite hleb puterom, pa namažite pilećom salatom. Preklopite drugom kriškom tost hleba, pa po želji odstranite kore i presecite na oblik trougla.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE