PEČENE PAPRIKE SA KAJMAKOM: Stari srpski specijalitet čiji recept znaju sve domaćice

Ukoliko do sada niste probajte ovaj specijalitet.

Stvar Ukusa

Pečene paprike su neizostavan deo zimnice svake srpske domaćice. Obično kada se pravi ajvar, kupuje se više paprika za pečenje i zamrzavanje. Ukoliko je i vama ostala koja zamrznuta kesa pečenih paprika, sada je vreme da je odmrznete i napravite brzinsko jelo sa kajmakom.

  • Sastojci:
  • 6-10 pečenih crvenih paprika
  • so, biber, ljuta mlevena paprika
  • nekoliko kašika kajmaka
  • ulje za prženje

Priprema:

U tiganju zagrejte ulje. Odmrznute pečene paprike stavite u tiganj i pržite kratko sa obe strane. Začinite po ukusu sa biberom, solju i ljutom paprikom. Stavite nekoliko kašika kajmaka preko paprika i pustite da se lagano otopi pa servirajte dok je još toplo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE