RECEPT ZA LAŽNU PITU SA OVSENIM PAHULJICAMA I SLANINOM: Pospite je sirom i pecite u rerni oko 25 minuta (VIDEO)

Lažnu pitu sa ovsenim pahuljicama možete da poslužite i za ručak.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Ovsene pahuljice se uglavnom spremaju za doručak, ali Italijani od ove namirnice prave najrazličitija jela. Upravo takav recept je i za ovu lažnu pitu sa ovsenim pahuljicama, povrćem, slaninom, pavlakom i sirom.Lažna pita postaje sve popularnija u svetu zbog svoje lake pripreme, a fantastičnog ukusa, a ovaj recept će vas svakako oduševiti. Samo pomešajte sastojke i ispecite u rerni. Poslužite sa sezonskom salatom. 

  • Sastojci:
  • 150 g slanine 
  • 200 g kukuruza iz konzerve 
  • 1 manji paradajz
  • 25 g mladog luka 
  • 2 jajeta
  • 200 g ovsenih pahuljica 
  • 200 ml jogurta
  • 150 g tvrdog sira

Priprema:
Slaninu isecite na kockice i propržite, pa dodajte proceđeni kukuruz i ostavite još 2 minuta na šporetu. Sipajte u posudu, dodajte seckani luk, paradajz, jaja, ovsene pahuljice i jogurt. Posolite i pobiberite, pa dobro promešajte. Sipajte u nauljenu tepsiju, pa pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE