Upotpunite prazničnu trpezu fantastičnim predjelom, a to su punjene pečurke. One su jako zahvalne za pripremu, jer se mogu puniti različitim sastojcima, a naš predlog je ovaj grčki recept. Grci ih pune svežim spanaćem, slanom fetom i mocarelom, a poseban šmek daje sušeni paradajz. Uživaćete u svakom zalogaju, a mogu da se pripreme dan ranije, samo ih sačuvajte u frižideru i sutradan pecite. Pročitajte i kako pravilno da očistite pečurke da one uvek budu ukusne.
- Sastojci:
- 450 g pečuraka
- 100 g mocarela sira
- 150 g feta sira
- 200 g bebi spanaća
- 2 čena belog luka
- malo sušenog paradajza (opciono)
- prstohvat tucane paprike
- 2 kašike prezli
- 1 jaje
- 30-40 ml vode ili bujona
- maslinovo ulje
- 1 kašičica origana
Priprema:
Spanać operite i dobro osušite, pa iseckajte. Sipajte u posudu, dodajte seckani sušeni paradajz, mleveni beli luk, izdrobljenu fetu, rendanu mocarelu, posolite, pobiberite, pa pospite tucanom paprikom i origanom. Dodajte jaje, prezle, malo maslinovog ulja i vode/bujona, pa sve dobro sjedinite. Pečurke očistite, skinite dršku, pa ih napunite napravljenim filom. Ređajte u tepsiju, pa prelijte maslinovim uljem i pospite rendanom mocarelom. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 5-7 minuta bez nje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE