Ako postite onda možete da pripremite aromatične pečurke kao obrok, a oni koji ne poste neka ih posluže kao prilog uz meso ili ribu. Priprema je baš jednostavna i brza, treba vam svega 15 minuta, a sastojci su jeftini. Ako želite da budu još ukusnije nemojte da ih perete nego samo očistite prljavšitinu, jer one već sadrže vodu, a pranjem bi upile više i postale gnjecave.
- Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 60 g putera
- 1/2 crnog luka
- 3 kašike belog vina
- 4 čena belog luka
- 1-2 kašike seckanog peršuna
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa propržite seckani crni luk. Kada omekša dodajte cele i očišćene pečurke, pa posle 7-8 minuta sipajte belo vino. Ostavite još 2-3 minuta, pa dodajte mleveni beli luk. Promšejate, posolite i pospite seckanim peršunom. Opet promešajte i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE