Krompir je najrasprostranjenija namirnica i od njega mogu da se prave najrazličitija jela, obroci, salate... Lako se kombinuje sa drugim sastojcima, a kao prilog ovo povrće je definitivno najpopularnije. Ako volite hrskavi krompir uz meso onda zaboravite na pečeni, već napravite pire od njega i dodajte mu skrob, pa ispržite. Preukusan prilog koji niko neće odbiti.
- Sastojci:
- 6 krompira
- 4-5 kašika kukuruznog skroba
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci, pa kada se ohladi oljuštite. Posolite i ispasirajte, a onda dodajte skrob i dobro sjedinite. Podelite na nekoliko delova, pa svaki razvucite u tanji valjak. Isecite i od svakog dela oblikujte lopticu. Uzmite cediljku za sok i na malo nauljite. Blago spljoštite svaku lopticu, pa pritsnite na vrh cediljke da oblikujete poluloptu. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE