Počinje sezona tikvica, a osim što spadaju u zdravo povrće, praktične su za pripremu i nisu skupe. Od njih možete da napravite raznovrsna jela, a garantujemo da niko neće odoleti pohovanim tikvicama. Predlažemo da isprobate ovaj recept, a u prezle dodajte i parmezan koji jelu daje poseban šmek. Služite sa umakom od majoneza i belog luka.
- Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 šolje brašna
- 2 jajeta
- 1,5 šolja prezli
- malo parmezana
- Za sos:
- 1/3 šolje majoneza
- 1 češanj belog luka
- 1/2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašičice soli
- 1/8 kašičice bibera
Priprema:
U jedan tanjir sipajte brašno, pa posolite i pobiberite. U drugi tanjir sipajte brašno i parmezan i sjedinite. A u trećem tanjiru umutite jaja. Tikvice isecite na kolutove, pa uvaljajte u brašno, pa u jaja i onda u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. U posudi pomešajte majonez, mleveni beli luk, limunov sok, pa posolite i pobiberite. Sve dobro sjedinite i služite sa tikvicama.
Izvor: Stvar ukusa