LEPINJE OD KROMPIRA PUNJENE PEČURKAMA I SIROM: Gotove za manje od pola sata, a super su za doručak

Od pire krompira se prave najbolje domaće lepinje.

Printscreen/YT/ 매일맛나 delicious day

Nema ništa lepše nego kada za doručak ili večeru poslužite domaće lepinje. Ovog puta vam predlažemo nešto malo drugačije i jednostavnije, a jednako ukusno. Reč je o lepinjama koje se prave od pire krompira, a pune se pečurkama i sirom. Ništa lepše niste probali, a trebaće vam oko pola sata za pripremu. Uživajte!

  • Sastojci:
  • Za testo: 
  • 1 veliki krompir
  • 80 g krompirovog skroba
  • 3 prstohvata soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika neslanog putera, sobne temperature
  • Za punjenje: 
  • 130 g pečuraka 
  • 20 g neslanog putera
  • 1 čen belog luka 
  • 1 manji crni luk 
  • 3 kašike parmezana
  • 100 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • tvrdi sir 

Priprema:
U tiganju istopite puter, pa propržite sitno seckani crni luk, a pred kraj dodajte i mleveni beli. Zatim dodajte seckane pečurke i kada se malo proprže sipajte parmezan i melko. Promešajte, pa dodajte brašno i kada se smesa malo zgusne, posolite i pobiberite. Promešajte još jednom i sklonite sa šporeta. Krompir skuvajte i ispasiratje. Zatim dodajte so, šećer, puter i skrob, pa sve dobro sjedinite. Uzimite malo smese od krompira, istanjite u rukama, pa sipajte malo punjenja od pečuraka i seckani ili rendani sir. Oblikujte lopticu i malo pritisnite rukama, da dobijete kao pljeskavicu. Pržite u tiganju na malo zagrejanog ulja sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa