Svi ljubitelji povrća biće oduševljeni ovim receptom. Brokoli i krompir kratko propržite u ulju, a onda lagano krčkajte u najlepšem sosu koji ćete probati. Tajna je u aromatičnim začinima, koji kada se pomešaju sa povrćem čine ovo jelo toliko ukusnim da ćete stalno sipati još. Brokoli i krompir možete da služite kao prilog mesu, ali i kao zasebni obrok.
- 1 glavica brokolija
- 2 kašičice korijandera
- 1 kašičica crnog bibera
- 2 kašičice semenki kima
- malo đumbira
- 4-5 sušene ljute papričice
- 2 glavice belog luka
- lovorov list
- 2 crna luka
- 2 krompira
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičice kurkume u prahu
- voda po potrebi
Priprema:
Brokoli isecite na cvetove, a zatim ga propržite u voku na malo ulja. Izvadite iz tiganja. Začine (sem kurkume i soli) dodajte u blender, a ako nemate suvu ljutu papričicu, slobodno koristite tucanu papriku. Ubacite i cele čenove belog luka, dodajte malo vode, pa sve dobro izblendirajte. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupno seckani crni luk i lovorov list. Zatim dodajte krompir i pržite dok ne omekša, a onda sipajte pastu od začina, kao i paradajz pire, kurkumu i so. Dinstajte par minuta, uz mešanje, a ako je potrebno dodajte vodu. Kada krene da ključa vratite brokoli i promešajte. Često dolivajte vodu i kuvajte još nekih 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa