BROKOLI SA KROMPIROM: Krčkajte povrće u aromatičnom sosu od začina - predobro!

Za ručak predlažemo da napravite brokoli i krompir u aromatičnom sosu.

Printscreen/YT/ Kitchen Process

Svi ljubitelji povrća biće oduševljeni ovim receptom. Brokoli i krompir kratko propržite u ulju, a onda lagano krčkajte u najlepšem sosu koji ćete probati. Tajna je u aromatičnim začinima, koji kada se pomešaju sa povrćem čine ovo jelo toliko ukusnim da ćete stalno sipati još. Brokoli i krompir možete da služite kao prilog mesu, ali i kao zasebni obrok. 

  • 1 glavica brokolija
  • 2 kašičice korijandera
  • 1 kašičica crnog bibera
  • 2 kašičice semenki kima
  • malo đumbira 
  • 4-5 sušene ljute papričice 
  • 2 glavice belog luka 
  • lovorov list 
  • 2 crna luka 
  • 2 krompira 
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 1 kašičice kurkume u prahu
  • voda po potrebi 

Priprema: 
Brokoli isecite na cvetove, a zatim ga propržite u voku na malo ulja. Izvadite iz tiganja. Začine (sem kurkume i soli) dodajte u blender, a ako nemate suvu ljutu papričicu, slobodno koristite tucanu papriku. Ubacite i cele čenove belog luka, dodajte malo vode, pa sve dobro izblendirajte. U tiganju zagrejte ulje, pa propržite krupno seckani crni luk i lovorov list. Zatim dodajte krompir i pržite dok ne omekša, a onda sipajte pastu od začina, kao i paradajz pire, kurkumu i so. Dinstajte par minuta, uz mešanje, a ako je potrebno dodajte vodu. Kada krene da ključa vratite brokoli i promešajte. Često dolivajte vodu i kuvajte još nekih 10-ak minuta. 

Izvor: Stvar ukusa