Ako postite, vegetarijanac ste ili ste na nekom režimu ishrane, ali i ako samo volite dobro da jedete, onda je ovo super recept za vas. Reč je o gulašu od povrća koji ćete zavoleti na prvi zalogaj, a za čiju pripremu ne morate da izdvojite puno novca. Gulašse obično dugo krčka sa mesom, ali ako želite brži, ali i jednako ukusnu verziju, onda obavezno isprobajte i ovaj sa povrćem.
- Sastojci:
- 400 g krompira
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 300 g kupusa
- 1 paprika
- 1 tikvica
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica mlevene ljute paprike
- 200 ml vode
- 3 čena belog luka
- 1 veza mirođije
- 1 veza peršuna
Priprema:
Krompir isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Izvadite i stavite u neku posudu. U istoj šerpi propržite seckanu šargarepu i crni luk, pa dodajte u posudu sa krompirom. U istoj šerpi propržite i kupus koji ste izrendali i dodajte u posudu sa krompirom. Zatim propržite seckane tikvice i papriku, pa dodajte paradajz pastu i promešajte. Vratite povrće, posolite, pospite ljutom mlevenom paprikom i šećerom. Sipajte vodu i dodajte mleveni beli luk. Promešajte, poklopite i kuvajte na tihoj vatri nekih 15 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom i mirođijom.
Izvor: Stvar ukusa