Kada vam je potrebno brzinsko, a ukusno jelo, onda su punjene pečurke pravo rešenje. Njih možete da punite raznim nadevima, a naš predlog je ovaj sa krem sirom, parmezanom i orasima. Punjene pečurke su baš jednostavne, a sastojci uglavnom nisu skupi. Mogu da se jedu za doručak, ručak, večeru ili kao slavsko predjelo. Uživajte!
- Sastojci:
- 20 pečuraka
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
- 110 g krem sira
- 1/3 šolje parmezana
- 1/3 šolje seckanih oraha
- 1/4 šolje sitno seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Jednu kašiku parmezana i jednu kašiku oraha ostavite sa strane. Pečurke očistite i uklonite peteljke. Peteljke sitno iseckajte, pa ispržiteu tiganju u kojem ste istopili puter. Zatim dodajte mleveni beli luk, posolite i pobiberite, pa ostavite još par minuta. Sklonite sa šporeta. U drugoj posudi pomešajte krem sir, parmezan, seckani peršun i orahe. Dobro sjedinite, pa napunite pečurke i ređajte u nauljenu tepsiju. Pospite seckanim orasima i parmezanom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20-25 minuta. Gotove pečurke ukrasite peršunom.
Izvor: Stvar ukusa