POHOVANE TIKVICE BEZ BRAŠNA I JAJA: Zahvaljujući trik smesi biće baš hrskave (VIDEO)

Pohovane tikvice napravite sa parmezanom i prezlama.

Shutterstock

Sezona je tikvica, a ovo je povrće koje se odlično uklapa u svako jelo. Tikvice možete da punite, rolate, pohujte, čak i da dodate u čokoladnu tortu. Danas vam predlažemo da isprobate recept za pohovane tikvice, ali mnogo zdraviju verzijukoja se ne prži u ulju i koja se pravi bez brašna i jaja. Povrće isecite po želji, pa začinite i uvaljajte u prezle i parmezan. Zahvaljujući ovoj smesi biće i hrskavije.

  • Sastojci:
  • 1/2 šolje prezli 
  • 1/2 šolje parmezana
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 srednje tikvice

Priprema:
Tikvice isecite na kolutove, pa stavite u neku posudu. Posolite, pobiberite, pa pospite belim lukom u prahu. Zatim prelijte maslinovim uljem i dobro promešajte. U posudi pomešajte prezle i paramezan, pa svaku tikvicu uvaljajte u dobijenu smesu. Ređajte na pleh koji ste premazali uljem. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa