KAKO SE JEDE KELERABA: Najzdravija je sveža, a još je ukusnija je kada se kratko isprži

Keleraba je zdravo povrće koje je lako i brzo sprema.

Shutterstock

Keleraba je puna vitamina i minerala, i svaki njen deo je jestiv. Listovi su bogati vitaminom A, a stabljika je sadrži fosfor i karotin. Keleraba je takođe i odličan izvor vitamina C, a sadrži i tiamin, nijacin, folnu kiselinu, vitamin B6, kalcijum, gvožđe, magnezijum, bakara, mangan... Osim što je puna vitamnina i minerala keleraba je niskoaklorična i daje osećej sitosti, pa je odličan predlog ako želite da smršate. Najbolje je da kelerabu jedete svežu, tako što ćete je oljušititi i grickati kao jabuku, a možete da je ispržite i napravite super prilog uz meso.   

  • Sastojci: 
  • keleraba 
  • maslinovo ulje 
  • 1 čen belog luka 

Priprema:
Kelerabu oljuštite, pa isecite po želji. Ako imate roštilj kratko grilujte, a ako nemate ispržite u tiganju na malo ulja. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pa pospite mlevenim belim lukom. Promešajte i prelijte maslinovim uljem. 

Izvor: Stvar ukusa