Keleraba je puna vitamina i minerala, i svaki njen deo je jestiv. Listovi su bogati vitaminom A, a stabljika je sadrži fosfor i karotin. Keleraba je takođe i odličan izvor vitamina C, a sadrži i tiamin, nijacin, folnu kiselinu, vitamin B6, kalcijum, gvožđe, magnezijum, bakara, mangan... Osim što je puna vitamnina i minerala keleraba je niskoaklorična i daje osećej sitosti, pa je odličan predlog ako želite da smršate. Najbolje je da kelerabu jedete svežu, tako što ćete je oljušititi i grickati kao jabuku, a možete da je ispržite i napravite super prilog uz meso.
- Sastojci:
- keleraba
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
Priprema:
Kelerabu oljuštite, pa isecite po želji. Ako imate roštilj kratko grilujte, a ako nemate ispržite u tiganju na malo ulja. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pa pospite mlevenim belim lukom. Promešajte i prelijte maslinovim uljem.
Izvor: Stvar ukusa