Leti su salate često na meniju, jer nam na visokim temperaturama više prijaju lagani obroci. Morski plodovi su idealni, pogotovo ako živite pored mora, ali i kada živite u gradu možete naći kvalitetne morske plodove koji će ulepšati svako jelo. Predlažemo vam da isprobate recept za mediteransku salatu sa hobotnicom i spanaćem koji ćete obožavati već na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 450 g hobotnice (očišćene, najbolje pipaka)
- 2 lovorova lista
- 3 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 praziluk
- 200 g spanaća
- 1 limun
- 1 kašika maslinovog ulja (ili više, po ukusu)
- so i biber po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i kada proključa dodajte hobotnicu, peršun, lovorov list i cele čenove belog luka, so i biber u zrnu. Poklopite i kuvajte nekih sat vremena (hobotnica treba da omekša, ali ne smete da je prekuvate). Isperite je hladnom vodom, pa isecite na kockice. Stavite je u posudu, pa dodajte seckani praziluk, spanać, posolite i pobiberite. Promešajte, pa sipajte maslinovo ulje i sok od limuna. Poklopite i ostavite da se ohladi u frižideru nekih sat vremena.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa