GRČKA MUSAKA BEZ MESA: Ređajte u slojevima patlidžan i sir - ništa lepše niste probali (VIDEO)

Naučite i kako se pravi grčka musaka bez mesa.

Printscreen/YT/ Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού

Musaka se sprema u mnogim zemljama, a u svaku se dodaje bar jedan sastojak koji je razlikuje od drugih. Grčka musaka je jedna od poznatijih, a sprema se sa patlidžanom, mlevenim mesom i bešamel sosom. Predlažemo vam da isprobate i ovaj grčki recept za musaku, ali bez mesa. Umesto njega dodajte sir, a preliv napravite od jogurta. Ništa lepše i ukusnije niste probali, a cela porodica će biti oduševljena. 

  • Sastojci:
  • 3 patlidžana
  • 200 ml paradajz sosa
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • 100 g feta sira
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 mali paradajz 
  • Za preliv: 
  • 1 jogurt 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica slatke paprike 

Priprema: 
Patlidžan isecite na kriške, pa ga poređajte na pleh obložen pek papirom i lepo nauljite i posolite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Zatim u posudi pomešajte paradajz sos, maslinovo ulje i začine i premažite dno tepsije. Poređajte patlidžan i pospite mrvljenom fetom i rendanim tvrdim sirom. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke (ostavite malo sira za posipanje). Poslednji red treba da bude paradajz sos. Napravite preliv tako što ćete umutite jaje i jogurt i dodajte slatku papriku. Sve lepo promešajte i dobijeni prelivsipajte preko musake.Pospite feta sirom i rendanim sirom koji ste ostavili sa strane i poređajte paradajz isečen na kolutove. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Lažna musaka sa bundevom  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa