SATARAŠ KOJI SE NE KUVA I NE PEČE, VEĆ HLADI U FRIŽIDERU: Raznovrsno povrće i 2 tajna sastojka za još bolji ukus

Na visokim temepraturama nam najviše prija da jedemo lagana jela, a ovako pripremljen sataraš je pravo rešenje.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Sataraš je letnje jelo koje se pravi od paprike, paradajza i pirinča. Kratko se krčka, a neko u ovo jelo dodaje meso ili jaja, za još bolji ukus. Sataraš nije teško napraviti, a mi vam donosimo još jedan fantastičan recept za ovo jelo. Ono što ga razlikuje od svih drugih je to što se ne peče i ne kuva, već se hladi u frižideru. A takođe, u raznovrsno povrće se dodaje med i limunov sok što ovom jelu daje poseban šmek. 

  • Sastojci: 
  • 4 male tikvice
  • 1 l vode 
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 2 paprike
  • 1 veza peršuna 
  • 5 čenova belog luka 
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike 
  • 2-3 kašike meda 
  • 100 ml maslinovog ulja 

Priprema:
U šerpu sipajte vodu i posolite, pa kada proključa dodajte tikvice isečene na deblje štapiće. Ostavite u vodi 2-3 minuta, pa vadite na ubrus da se ocede. U posudi pomešajte seckani crni luk, šargarepu, papriku, peršun, pa dodajte mleveni beli luk. Posolite, pobiberite i pospite crvenom paprikom. Promešajte, pa dodajte med i limunov sok i opet promešajte. Zatim u vatrostalnu posudu poređajte tikvice, preko stavite povrće, pa poređajte još jedan red tikvica. Prelijte vrelim maslinovim uljem. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru nekih 15-20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Salata sa kuvanim jajima i feta sirom  TikTok/ themediterraneandish

Izvor: Stvar ukusa