TIKVICE SA SIROM I MAJONEZOM: Ne kuvaju se i ne peku, a super su uz meso ili kao obrok

Brzinske tikvice koje se ne kuvaju su odlične za vrele letnje dane.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Sezona je tikvica, a od njih možete da pravite različita jela, na vama je samo da izaberete. Ako ne želite da stojite dugo pored šporeta, već samo da brzinski napravite neko ukusno letnje jelo, naš predlog su tikvice u kremastom umaku. Ne moraju da se kuvajte samo se kratko preliju toplom vodom, a onda se pomešaju sa sirom i majonezom. Ovako pripremljene tikvice možete da služite kao prilog ili kao zasebno jelo. 

  • Sastojci: 
  • 1 tikvica
  • 200 ml tople vode 
  • 2 topljena sira (zdenka sir) 
  • mirođija
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 2 kašike majoneza 

Priprema: 

Isecite tikvicu na kockice, pa prelijte toplom vodim i ostavite da odmore 10-15 minuta. Sir kratko držite u zamrzivaču, pa onda izrendajte i stavite u posudu. Dodajte seckani mirođiju, mleveni čen belog luka i proceđene tikvice. Posolite, pobiberite i pospite italijanskim začinom. Sipajte i majonez, pa sve dobro promešajte. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Recept za grčku pitu od tikvica sa fetom i jogurtom  TikTok/mamazilla.moodforfood

Izvor: Stvar ukusa