Plavi patlidžan spada u povrće sa jakim ukusom i morate da pazite sa kojim namirnicama ga kombinujtete, a naš predlog je da napravite pljeskavice koje ćete obogatiti paprikom i šargarepom. Ono što će plavom patlidžanu dati poseban šmek je parmezen koji takođe ima specifičan ukus, a koji se odlično slaže sa patlidžanom.
- Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 čen belog luka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 jaje
- parmezan po ukusu
- prezle
- nekoliko listova bosiljka
Priprema:
Patlidžan isecite na kocke i posolite, pa ostavite 10 minuta da odstoje. Pokupite ubrusom višak vode, pa isecite na kokice. Propržite u tiganju na malo ulja i dodajte mleveni beli luk. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i dobro izblendirajte. Crni luk, šargarepu i papriku izrendajte, pa propržite. Dodajte u patlidžan, pa stavite jaje, prezle i bosiljak. Promešajte i dodajte parmezan i opet sjedinite. Oblikujte pljeskavice i pržite dok ne dobiju zlatnu boju.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa