Ćuftese uglavnom prave od mlevenog mesa, a Srbi najčešće vole da ih jede u paradajz sosu, poslužene uz pire krompir. Danas vam donosimo recept i za ukusne ćufte od povrća koje će vam se dopasti već na prvi zalogaj, a čija priprema nije nimalo zahteva. Kombinacija različitog povrća, mahunarki i začina je prosto savšrena, a uz ovako pripremljene ćufte dovoljno je da poslužite samo salatu.
- Sastojci:
- 400 g pasulja iz konzerve
- 8 pečuraka
- 2 ljubičasta luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kima
- 1 jaje
- 8-9 kašika prezli
- 1 kašičica senfa
- 200 g kukuruza iz konzerve
- 1/2 veze peršuna
Priprema:
Jedan ljubičasti luk i pečurke dobro izblendirajte, pa propržite u tiganju u kojem ste zagrejali malo ulja. U blender dodajte proceđeni pasulj, kukuruz, ljubičasti luk, čenove belog luka i kratko izblendirajte. Zatim dodajte začine, jaja, prezle, senf i seckani peršun i rukama dobro sjedinite smesu. U dobijenu smesu dodajte i propržene pečurke sa lukom i sjedinite. Oblikujte ćufte i pržite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa