LAŽNI PILAV SA BROKOLIJEM: Za još bolji ukus pospite ga sirom - postaće vam omiljeni ručak

Ispecite brokoli sa pirinčem i sosom od pečuraka i napravite najbolji lažni pilav.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Od brokolija možete da napravite neka od najukusnijih jela, a danas vam predlažemo da probate i ovaj lažni pilav. Umesto mesa koristi se brokoli i sos od pečuraka koji se mešaju sa pirinčem, a ovo jelo će se dopasti svima već na prvi zalogaj. Kako nam leti uvek više prijaju obroci koji se jednostavno spremaju, ona je ovaj recept pun pogodak jer kombinuje sastojke koje svi vole. 

  • Sastojci:
  • 1 brokoli
  • 250 g pirinča 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 štapić celera 
  • 500 ml bujona 
  • 1 veza peršuna 
  • 250 g pečuraka 
  • 30 g putera 
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica suvog začina  
  • 400 ml vode 
  • 100 ml pavlake za kuvanje 
  • 200 g sira 

Priprema: 

Brokoli isecite na cvetove i kratko blanširajte u ključaloj slanoj vodi. U dubljem tiganju na malo ulja kratko propržite pirinač, pa dodajte sitno seckani crni luk i mleveni beli. Dobro promešajte, pa dodajte sitno seckani celer i peršun. Sipajte bujon (kocku supe razblažite u 500 ml vrele vode), pa posolite i pobiberite. Dobro promešajte, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Dok se pirinač kuva, u drugom tiganju istopite puter, pa dodajte seckane pečurke i dobro promešajte. Kada pečurke puste vodu dodajte brašno i suvi začin. Sipajte vodu i lepo promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U sos od pečuraka dodajte i rendani sir (100 g) i promešajte. U jednoj posudi pomešajte proceđeni brokoli, gotov pirinač i sos od pečuraka i dobro sjednite. Sipajte na pleh koji ste premazali uljem i lepo rasporedite. Pospite preostalim rendanim sirom i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Brokoli pranje ciscenje  TikTok/ansley_h1

Izvor: Stvar ukusa