Pečurke imaju široku primenu u domaćoj kuhinji, bogate su nutrijentima i lako se kombinuju sa drugim sastojcima. Kod nas se najčešće jedu šampinjoni, a njih možete da pečete, pržite, kuvate... Grci vole da prave šampinjone punjene fetom i spanaćem, a najčešće se služe kao prilog ili glavno jelo. Mi predlažemo da ih ispržite sa belim lukom jer su neverovatno ukusni.
- Sastojci:
- 100 g putera
- 1 crni luk
- 600 g šampinjona
- 6 čenova belog luka
- malo svežeg korijandera
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada omekša dodajte i seckane šampinjone, a kada one puste sok dodajte i mleveni beli luk. Promešajte i krčkajte još 5 minuta, pa posolite i pobiberite. Opet promešajte i ostavte pečurke da se krčkaju dok ne budu skroz gotove. Pospite seckanim korijanderom i ostavite još par sekundi, pa servirajte.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa