PEKARSKI KROMPIR NA PIROTSKI NAČIN SA SLANINOM I SIROM: Gurmanluk za čistu desetku

Naučite kako Piroćanci prave pekarski krompir.

Printscreen/YT/KAZAN

Pekarski krompir je odličan prilog koji se najčešće služi uz meso, ali ako mu dodate nekoliko sastojaka možete da napravite pravo gurmansko jelo. Naš današnji predlog je da probate recept za pirotski pekarski krompir u koji se dodaje slanina i sir koji ovom jelu daju poseban šmek. Ako volite da jedete krompir, onda smo sigurni da će vam se ovo jelo dopasti na prvi zalogaj. 

  • Sastojci: 
  • 1 kg krompira 
  • 250 g slanine 
  • 150 g tvrdog sira 
  • 200 ml mleka 
  • 200 ml vode
  • 50 ml ulja 

Priprema:
Krompir isecite na četvrtine i poređajte u vatrostalnu posudu. Preko pospite pola količine rendanog sira i poređajte sitno secakni slaninu i preko pospite ostatak rendanog sira. U posudi pomešajte vodu, mleko i ulje, pa začinite po želji. Dobro sjedinite i prelijte preko krompira. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa skinite aluminijumsku foliju i pecite dok krompir ne dobije koricu i dok višak tečnosti ne ispari.  

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Kako se prave pržene njoke   TikTok/msshiandmrhe

Izvor: Stvar ukusa