SLANE PALAČINKE SA ŠAMPINJONIMA, BELIM MESOM I PAVLAKOM: Od običnog recepta napravite pravi specijalitet

Slane palačinke sa šampinjonima, belim mesom i pavlakom toliko su sočnog nadeva da će nestati sa tanjira za tili čas.

Shutterstock

Slane palačinke odlična su opcija kad vam ponestaje ideja šta da spremate. Od klasičnog recepta možete napraviti pravi specijalitet za bilo koje doba dana. Slane palačinke sa belim mesom, šampinjonima i pavlakom podećaju izgledom na tortilju, ali mekše testo sa sočnim nadevom pretvoriće ga u mnogo ukusniju verziju.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 500 ml mleka
  • 280 g brašna
  • 3 jajeta
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja
  • Za nadev:
  • 300 g šampinjona
  • 300 g pilećeg filea
  • 4 kašike pavlake
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mleko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tiganj za palačinke, zagrejte i ispecite palačinke. Pečurke operite i sitno iseckajte na kockice, kao i crni luk. Pileći file iseckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tiganj i zagrejte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte pečurke i promešajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. U drugom tiganju propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomešajte sa smesom od pečuraka. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obe strane, ne duže od jednog minuta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti  Kurir televizija

 Izvor: Stvar Ukusa